Egos Copenhagen

hjemmesko i uld, Fair Trade fra Egos Copenhagen købes hos Marianne Lynge

Find de lækre hjemmesko på vores webshop: Hjemmesko

Lækre Dame og Herre hjemmesko i uld

Fåreuld er det perfekte materiale til en hjemmesko. Uld er et naturprodukt med en fantastisk egenskab til at isolere. Ulden lader fødderne ånde, og sutskoene vil derfor aldrig føles for varme eller for kolde. Uld kan opsuge op til 30% fugt uden at føles våde, og uden at miste evnen til at isolere. Derudover indeholder naturlig uld stoffet Lanolin. Lanolinen gør ulden modstandsdygtig overfor fugt, smuds, snavs og mindsker desuden lugt. 

Den rå uld bliver farvet med miljøvenlige farver. Herefter kartes ulden, og arbejdet med selve udformningen af skoen kan begynde. 
Den kartede uld formes, sæbevand masseres ind i ulden, hvilket får de små fibre i ulden til at hægte sig sammen. Den våde filtsko bliver herefter tørret under solen.
Herefter påføres endnu en indersål af filt så skoen bliver ekstra komfortabel og behagelig. Den ydre sål af ruskind syes på til sidst.

At fremstille en egos hjemmesko, tager tid og kræver færdigheder. En arbejder kan fremstille 2 par sko om dagen.
egos sko er designet i Danmark, og fremstillet i Nepal. egos er certificeret af The World Fair Trade Organization.
egos hjemmesko henter inspiration i klassiske danske designtraditioner, hvor enkelthed og funktionalitet er nøgleordene og så er de yderst komfortable.